Skip to content
Dit is mijn portfolio.

Bob Dylan grondlegger van multiple choice vraag

Velen weten het niet, maar de legendarische prater/songwriter Bob Dylan heeft de aanzet gegeven tot het concept van de multiple choice vraag. Helaas is zijn concentratiespanne kort, dus heeft hij het idee nooit fatsoenlijk uitgewerkt. Anderen zijn er daarna mee aan de haal gegaan. Sporen van deze briljante vinding zijn terug te vinden in zijn lied ‘The times they are a-changing’.

Insiders weten te vertellen dat Dylan kortstondig nagedacht heeft over het vervolg van de meerkeuzevraag die centraal had moeten staan in het lied. Naar verluid dacht hij na over de volgende mogelijkheden:

The times they are:

a) Changing
b) The same as ever
c) A newspaper

Jammerlijk genoeg heeft Dylan met het niet afmaken van zijn concept de intrede van de multiple choice vraag in de popmuziek voorkomen. Dit had nummers als ‘What’s Another Year’ van Johnny Logan, ‘Isn’t Life Great’ van Moody Blues en ‘What’s The Frequency, Kenneth’ van R.E.M. aanzienlijk interessanter en interactiever gemaakt.

Dion van Alem
Dion van Alem Administrator

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *