Skip to content
Dit is mijn portfolio.

Master (Engelse) Taalkunde

radboud

Voor mijn Master koos ik de richting taalkunde. Dat fascineerde mij veel meer dan literatuur. Desalniettemin heb ik wel een interessant literatuurvak over de vertaling van toneelstuk naar film gevolgd en met succes afgerond. De interesse in het taalwetenschappelijke vakgebied taaltypologie was bij mij al tot grote hoogte gegroeid na mijn Bachelorscriptie, dus voor mijn Masterscriptie maakte ik de makkelijke keuze om me nogmaals op dit vakgebied te geven. Alleen deze keer een aanzienlijk groter onderzoek naar een thema dat me al prikkelde vanaf het moment dat ik Russisch trachtte te leren: het koppelwerkwoord. Hoe kan het dat dit grammaticale instrument lang niet in alle talen nodig is? In mijn Masterscriptie ga ik in op die vraag en stel ik een verklaring voor.

Een toevallig rekensommetje deed me beseffen dat ik op koers lag om de Masterfase cum laude af te ronden. Ik besprak dit met mijn begeleider, en samen zijn we tot de overeenstemming gekomen dat we er voor gingen. Dat betekende meer werk, een groter onderzoek. Die taak heb ik met genoegen op me genomen, en met succes: in 2011 studeerde ik cum laude af.

Download hier mijn Masterscriptie getiteld ‘Uniformity as an explanation for the correlation between copula encoding and negation strategies’ en mijn cijferlijst van de Masterfase.

Dion van Alem
Dion van Alem Administrator

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *