Skip to content
Dit is mijn portfolio.

Fietsen voor een goed doel op ‘Fiets naar je werk-dag’

Fietsen staat centraal op de tiende nationale ‘Fiets naar je werk-dag’ die op donderdag 26 mei plaatsvindt. Hierbij worden Nederlanders aangemoedigd om te auto te laten staan en de tijd die ze nodig hebben om van en naar het werk te komen op een gezonde manier te benutten.

Anita Scholten fietst elke werkdag 42 kilometer om van en naar haar werk in Nijmegen te komen. “Ik fiets ook in het weekend, dus ik wil doordeweeks kilometers maken om mijn conditie op peil te houden.” Gijs Arts legt een vergelijkbare afstand af, maar ziet het minder zitten om dat op de fiets te doen. “Dan ben ik veel te lang onderweg. Hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer. Als ik fiets, is het een paar kilometer bij ons in het dorp.”

Goed doel
Deelnemers kunnen zich tot donderdag 26 mei om 14.00 gratis inschrijven op de website als deelnemer. Hiermee steunen ze ook het Foppe Fonds. Voor elke deelnemer wordt een bedrag overgemaakt naar dit goede doel, wat kinderen ondersteunt die om verstandelijke, lichamelijke of financiële reden niet kunnen sporten of spelen. Anita: “Het is een goed initiatief. Voor mijzelf is het mooi meegenomen dat ik er een goed doel mee steun, maar fietsen doe ik toch wel.”

Nieuwe fiets
De organisatie hoopt op meer dan 10.00 deelnemers. Om mensen te stimuleren om deel te nemen aan de nationale ‘Fiets naar je werk-dag’ verloot men een prijs: een nieuwe fiets inclusief verzekering. Voor trouwe fietser Marko van den Boom is dat een leuke bijkomstigheid: “Ik ga het eens opzoeken. Ik ben wel toe aan een nieuwe fiets.”