Skip to content
Dit is mijn portfolio.

KION test klantenservice via WhatsApp

De Nijmeegse organisatie voor kinderopvang KION heeft de afgelopen maand een pilot uitgevoerd voor klantenservice via WhatsApp. Ouders konden hun vragen en verzoeken langs deze weg indienen en rekenen op een antwoord binnen twee uur.

Uitkomst
“Het kan gebeuren dat ouders hun overeenkomst willen wijzigen, bijvoorbeeld omdat ze een andere opvangdag nodig hebben,” vertelt medewerker Marketing & Communicatie Pieternel Suërs van KION. “Die verzoeken hebben we de afgelopen maand ook via WhatsApp kunnen behandelen. Daar is dagelijks tussen tien en twintig keer gebruik van gemaakt. Zo kan men ook hun vraag stellen zonder aan de telefoon te moeten wachten tot ze aan de beurt zijn. We blijven uiteraard wel bevestigingen van afspraken per mail versturen.” Ook intern is de service erg nuttig gebleken. “Communicatie tussen het hoofdkantoor en de verschillende locaties over groepsplanning is er eenvoudiger door geworden. Voor de medewerkers is het dus ook een uitkomst.”

Succes
Omdat de pilot afgerond is, is er op dit moment even geen WhatsApp-service. “Het was wat ons betreft een succes, dus we willen er graag mee door. We zijn nu bezig om het administreren van de gesprekken te verbeteren. Vanaf begin juli voeren we de dienst definitief in.”