Skip to content
Dit is mijn portfolio.

Stichting Mijn Liefste Wens blijft zich inzetten voor jonge patiënten

Een ziekenhuisopname heeft een grote impact op een kind. Voor ouders is het net zo zwaar als je kind zo ziek is dat deze opgenomen moet worden. De Nijmeegse stichting Mijn Liefste Wens financiert projecten die het verblijf op een kinderafdeling in één van de lokale ziekenhuizen prettiger moeten maken.

Dierenontmoetingsplek
Het Amalia Kinderziekenhuis, onderdeel van het Radboudumc, kan al jaren rekenen op de steun van Stichting Mijn Liefste Wens. Als eerste ziekenhuis heeft men in weten te spelen op de behoefte van kinderen aan contact met hun huisdieren. In de tuin van het ziekenhuis is een ‘dierenontmoetingsplek’ gemaakt. Deze bestaat uit een speeltuintje en een blokhut waar kinderen hun huisdieren kunnen ontvangen, mits dit natuurlijk goedgekeurd is door de behandelende arts. “Voor ouders is er ook een mooi project gerealiseerd,” vertelt Theo Schippers, voorzitter van de stichting. “De Babywatch is een faciliteit die we bij de couveuses hebben kunnen realiseren. Hiermee kunnen ouders 24 uur per dag van huis uit hun kind volgen, via een internetverbinding.”

Jonge patiënten
Daarnaast kreeg de kinderafdeling van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis onlangs een make-over. Kleurrijke tekeningen sieren nu de muren van de afdeling, en in de gang is een interactieve projectie van bladeren. Een speels detail om de jonge patiënten wat af te leiden. Manager bedrijfsvoering van de kinderafdeling Margriet van Egmond is er blij mee. “Wij hebben een fijne samenwerking met Stichting Mijn Liefste Wens, waarin we zelf verzoeken voor projecten kunnen aandragen. Deze update van onze afdeling levert positieve reacties op. Mensen zeggen dat ze het er zo fris uit vinden zien.”

Buitenlucht
“We blijven ons inzetten voor kinderen in de Nijmeegse ziekenhuizen. Bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis willen we in de toekomst een ‘beweegtuin’ realiseren, waar kinderen in de buitenlucht aan hun beweging kunnen komen,” vertelt Schippers. “Daarvoor zijn we natuurlijk wel afhankelijk van onze vrienden en donateurs.”