‘Deel Honigcomplex moet behouden blijven’

Het Honigcomplex moet ten dele blijven bestaan, of er moet elders in de stad ruimte zijn voor soortgelijke activiteiten. Dat zijn de meest gehoorde geluiden tijdens het stadsgesprek dat D66 Nijmegen donderdagavond in Brebl organiseerde. De enige partijen die voordeel zien in het verdwijnen van het complex zijn gebiedsontwikkelaar BPD en de ondernemers in de binnenstad.

Op de discussieavond kwamen acht sprekers aan het woord die het onderwerp van verschillende kanten belichten. De meesten waren voor het behouden van een deel van het complex. Onder hen is ook conceptbewaker Teun van Teeffelen: “Het eigenaarschap is groot hier. Dit is van de Nijmegenaren, die er zelf wat van gemaakt hebben. Er hebben zich hier al 180 ondernemers gevestigd. Die moeten toch ergens de kans krijgen om hun zaak voort te zetten. Als het niet hier kan, dan elders in de stad. Maar wat we hier zonder subsidie neergezet hebben is iets om trots op te zijn.”

Binnenstadmanager Maarten Mulder zette daar de sentimenten van een deel van de ondernemers in de binnenstad tegenover: “Zij hebben het gevoel dat er oneerlijke concurrentie is omdat de lasten hier lager zouden zijn. Maar om daar een goed gesprek over te kunnen voeren moet eerst de juiste informatie boven tafel komen.” Een toeschouwer pareert de klachten vanuit het centrum: “Dan moeten die ondernemers zich maar blijven vernieuwen.”

Vanzelfsprekend is gebiedsontwikkelaar BPD niet zo gehecht aan het complex. “Mooi is het niet. En hoe het hier over vijf jaar aan toe gaat weet niemand. Wij willen er een levendig stadsdeel van maken. En dat is niet hetzelfde als een woonwijk.”

Organisatoren Pieter van Megen en Kristie Lamers van D66 Nijmegen kijken met tevredenheid terug op de avond. “We nemen het mee naar de raadsvergadering,” zegt Lamers. “Er moet snel duidelijkheid komen. Niet pas als de bulldozers er al staan.”

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *