Curriculum Vitae

WERKERVARING

April 2016 – Heden

(Politiek) verslaggever/redacteur

RN7 (voorheen N1)

Ik ben hier begonnen als redacteur voor de nieuwswebsite en heb ook veel nieuwsitems voor televisie en radio gemaakt. Sinds 2017 ben ik politiek verslaggever voor Nijmegen. Daarnaast heb ik anderhalf jaar de gemeente Heumen verslagen en vanaf januari 2020 versla ik de gemeente Wijchen. Ik schrijf verhalen voor de website, doe interviews voor de radio en werk af en toe mee aan een nieuwsitem voor televisie.

2018 – Heden

Programmamaker

RN7

Op eigen initiatief ben ik begonnen het programma maken te verkennen. Ik ben begonnen aan een interviewreeks (Close Up) die ik niet heb kunnen afmaken, maar heb daarna in opdracht van Bureau Wijland het programma ‘Kleurrijk Koken’ gemaakt en de documentaireserie ‘5 Jaar Shelter City Nijmegen’. Momenteel heb ik de serie ‘Kritisch Genieten – Twee Journalisten op Reis’ in ontwikkeling. Ik film zelf en monteer zelf.

Mei 2019 – Heden

Blogger

DeBaard.nl

Een wekelijks blog over een zelfgekozen onderwerp, waarin relevante zoektermen verwerkt staan.

Maart 2019 – Heden

Blogger

OnderneemHet.nl

Een wekelijks blog over een zelfgekozen onderwerp uit de wereld van het ondernemen, waarin relevante zoektermen verwerkt staan.

2018 – Heden

Eindredacteur

Hematon Magazine

Driemaandelijks magazine voor leden van kankerpatiëntenvereniging Hematon. Ik controleer, corrigeer en redigeer ingezonden artikelen en zet ze in de juiste opmaak.

2018 – 2019

Vlogger

Toerist In Eigen Land

Video’s over plaatsen in Nederland en of ze een dagje uit waard zijn.

Mei 2017 – Heden

Eigenaar / (Video)redacteur

ContentClan

In 2017 ben ik mijn eigen mediabedrijf gestart om opdrachten te kunnen aannemen. Onder de naam van dit bedrijf maak ik video’s, schrijf ik veel blogs en andere teksten en onderhoud ik websites.

2015-2016

Communicatiemedewerker en blogger

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Op de communicatieafdeling van CWZ heb ik aan content op verschillende websites gewerkt, geschreven voor het bedrijfsmagazine en blogs geschreven voor het intranet.

OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN

2016 – 2017

Journalistiek en Nieuwe Media

LOI

HBO-module om meer onderlegd te raken met theoretische kennis over het journalistieke vak. Gevolgd om mijn ambities in de richting journalistiek en communicatie te ondersteunen. In deze module was aandacht voor de basisprincipes van de journalistiek en traditionele media versus nieuwe media.

2017

Contentmarketing

LOI

HBO-cursus over de strategische inzet van content.

2009 – 2011

Master Taalkunde

Radboud Universiteit Nijmegen

Vanuit de studie Engelse Taal en Cultuur een algemenere master op het gebied van Taalkunde. Afstudeerscriptie op het vakgebied Taaltypologie. Cum laude afgerond.

2004 – 2009

Bachelor Engelse Taal en Cultuur

Radboud Universiteit Nijmegen

Technische facetten van de Engelse taal en aandacht voor cultuur, literatuur
en academische vaardigheden. Scriptie op vakgebied Taaltypologie.

2002

Bachelor Slavische Talen en Culturen

Rijksuniversiteit Groningen

Introductie tot de Russische taal, cultuur en literatuur. Om persoonlijke redenen afgebroken.

2000 – 2002

VWO Versneld

ROC Nijmegen

VWO-diploma behaald in oude stijl, geen tweede fase.

1995 – 2000

VWO

Stedelijk Gymnasium Nijmegen

Tot en met het vijfde jaar VWO doorlopen op deze school.

Mijn LinkedIn Profiel

TALEN

Nederlands

Engels

Duits

DIGITALE VAARDIGHEDEN

Adobe Premiere Pro

Adobe Audition

Audacity

WordPress

INTERESSES

Reizen

Muziek

Mensen

Voetbal

Politiek

TESTIMONIALS

Raymond JanssenDirecteur RN7

Dion heeft wat mij betreft alle kenmerken van een goed politiek verslaggever. Allereerst is hij kritisch naar het onderwerp dat ter discussie staat. Dat resulteert in een inhoudelijk gesprek of verslag. Ook heeft hij gevoel voor politiek. Dat houdt in dat hij in staat is om de politieke impact van een onderwerp in te schatten en dat te belichten. Ook weet hij goed politieke verhoudingen in te schatten. Tot slot weet hij het goed te vertalen naar een leesbaar verhaal of interview. Gegeven zijn relatief korte staat van dienst belooft dat veel voor zijn toekomst als politiek verslaggever.

Marjolein van den BrinkCommunicatieadviseur

Fijne collega! Aanpakker; voelt zich meteen eigenaar van taken, klussen en activiteiten. Sterk taalgevoel met prettige toonzetting. (Eind)redactioneel vaardig. Organiseert zijn werk behendig. Ook in de persoonlijke omgang prettig en vriendelijk. Mooie balans tussen bescheiden en voor zichzelf opkomen.

Jolande van StraatenGrafisch ontwerper

Dion is betrokken en werkt met grote precisie. Zeker aan te raden!

(Visited 132 times, 1 visits today)